BOSCOS DE CAMPELLES

Campelles (23/06/2012)

5.4 Km (circular

Desnivell: ± 280 m

Durada: 2 h 30'

PUIGLLANÇADA

Castellar de n'Hug (10/07/2016)

10.1 Km (circular)

Desnivell: ± 600 m

Durada: 3 h 30'

Puigllançada

Ruta a un cim "oblidat" (potser perquè hi ha pocs camins per arribar-hi, almenys per la seva cara més bonica), però amb unes vistes sensacionals (si el dia acompanya, espectaculars).

CAMINS?

Avui anem una miqueta més d’hora... cosa estranya. Però una cursa de bicis a la carretera ens fa endarrerir. Total, que començarem als horaris de costum (cap a les onze).

Comencem al coll del Pedró, a l’aparcament de les pistes d’esquí, al costat del bar. De seguida seguim les marques blanques entre els prats que ens acompanyaran pràcticament tot el dia (gairebé no veurem ni una trista ombra), encara amb prou flors: heliantems, gavons, nigritel·les, androsaces...

Les marques, però, s’acaben en una tanca just en una repoblació de pins. A partir d’aquí es perd tot camí i anirem tirant pel dret (gairebé era millor seguir el filat amunt fins a trobar una pista... però això no ho sabré fins que arribi a casa i dibuixi la ruta al Google Earth).

A la repoblació primera sorpresa del dia, anem a contravent i se’ns aixeca un cérvol a uns trenta o quaranta metres (tot i que fuig ràpid i no tinc temps de fer-li fotos). Més endavant, tindrem la segona, ja que veurem fins a tres isards més, més llunyans, però relativament bé.

A partir del Coll de les Tortes s’acaba el camí més o menys planer i ens comencem a enfilar, seguint el torrent, encara pel dret, sense un camí definit fins arribar al cim. Anem fent, sense camí sembla que ens cansem una mica més (i s’enfila amb ganes).

Al cim no hi ha les antenes que posa a la ressenya, tot i així no hi ha equivocació possible. Està encalitjat i la visibilitat és regular (tirant a dolenta), però tot i això les vistes són sensacionals (reconeixem, més o menys i entre altres, el Carlit, el Puig Pedrós, la Tossa Plana de Lles, El Puigmal, el Cadí...). En un dia clar ha de ser realment espectacular. Ho aprofitem per dinar.

Baixem per una pista forestal, cosa que agraïm... fins arribar a un remuntador, on baixem una altra vegada pel dret (pel mig de la pista d’esquí). El bar ja és visible i gaire resem perquè estigui obert. Ens hi refarem, contents de tenir un altre 100 cims a la butxaca.


Fitxa Tècnica

Data: 10/07/2016

Kilòmetres: 10.1 (circular, pràcticament)

Desnivell ± 600 m.

Durada: 4 h (amb parades).

Circular: sí. Inici a la collada del Pedró (al telesquí els Alabaus).

Dificultat: Mitjana (per l'orientació)

Ressenya

No senyalitzada. Cal TRACK Wikiloc i/o ressenya, nosaltres la vam fer amb aquesta, però cal bon sentit de l'orientació o acompanyar-la d'un mapa.

Nota: especialment la primera part pràcticament no hi camins, pel que es fa més o menys pel dret (quan s'arriba a un filat gairebé és millor enfilar-se amunt fins a trobar una pista que també va a parar al coll de les Tortes). L'última baixada es pot fer per la pista d'esquí, pel dret, o seguint la pista forestal a la dreta).


Fotos

Boscos de Campelles

Passeig agradable pels boscos de Campelles, amb boniques vistes a la Vall de Ribes. Cada època amb el seu encant, a la primavera algunes flors i a la tardor els bolets.

TARD I A PLE SOL

Torno a anar sol, avui només vull fer una caminadeta per no arribar cansat a la revetlla. Torno, també, a la normalitat i començo a caminar a les onze tocades (força tocades). És el segon intent de fer aquesta caminada. En el primer, a la tardor de l’any passat, vam començar a trobar bolets només d’entrada... i a partir d’aquí, vam deixar de seguir la ressenya i ens vam dedicar a això: a collir, llavors, els primers bolets de la temporada.

Fa una mica de ventet i, tot i el sol, fa que la temperatura sigui agradable i no passi gens de calor en tot el camí. M’ho agafo amb calma, també, mirant i fent fotos a floretes... una feinada per quan arribi a casa. Intento posar-hi nom a totes, però fer-ho a base de fotos, sovint, és força complicat i desesperant: en la flor que necessites saber com són els tèpals, tens la foto de tot menys d’això, i en la que tens la dels tèpals llavors no es veuen bé les estipules de les fulles, que és el que et feia falta...

Aprofito per dinar al refugi del Pla de Prats, just abans de baixar cap el cotxe, per tornar, relativament d’hora, cap a casa.


Fitxa Tècnica

Data: 23/06/2012

Kilòmetres: 5.4.

Desnivell ± 280 m.

Durada: 3 h (badant molt i amb parades).

Circular: si, inici al refugi del Pla de Prats (Campelles).

Dificultat: baixa.

Ressenya

No senyalitzada (tot i que amb pals verticals), però fàcil amb una bona ressenya. Extreta, en el meu cas, de: "Els camins de l'Alba. El Ripollès". TRACK wikiloc


Fotos